creatieve therapie

Bij de Wilde Tijm kan je het hele jaar terecht voor rustgevende creatieve/natuur verbindende activiteiten, coaching en loopbaanbegeleiding. 

Echter komen we vroeg of laat wel eens op een punt waarbij we merken dat het wel eens heel moeilijk begint te gaan. Je blikt achterom en ziet een reeks aan gebeurtenissen die vreemd genoeg op elkaar lijken. Je deed nochtans je uiterste best en toch komen bepaalde zaken keer op keer weer op je pad. Hoe kan dat nu toch? Je herkent patronen, je hebt vermoeden van waar het komt maar ziet de blinde vlek, schakel niet waardoor je steeds in de valkuil loopt met vaak alle gevolgen van dien.

Hierbij kan een diep gesprek dat je liever niet voert met familie of vrienden maar met een psycholoog helpen. Maar vaak blijft het maar bij oeverloos praten. Je kent je verhalen immers al uit je hoofd. Zo maal je vaak over zaken waarvan je ze liever kwijt dan rijk was en gaat veel kostbare tijd verloren zonder verandering. 

Therapie is het woord waar we in de maatschappij vaak bang voor zijn. Het is het woord dat ons doet denken aan 'ik ben gek, ik ben gefaald, ik ben dom, ik ben een mislukkeling, ik ben een misfit.

Maar niets is hier minder waar. In tegendeel bewijs je net aan jezelf dat je bereid bent het in de diepere lagen aan te pakken en er bewust komaf wenst mee te maken. Loskomen van demonen en spookbeelden die jou het leven leven afremmen en belemmeren vraagt een grote portie durf en moed en die heb je al waneer je al tot hier bent geraakt met het lezen.

Methodiek:

Tijdens de creatieve therapie sessie ben je fysiek actief bezig met het ordenen van gevoelens versus je gedachten. Aan de hand van creatieve technieken zoals klei, verf, inkt, collage breng je op een veilige wijze in beeld waar jij mee worstelt. Het non-verbale aspect biedt een veilige manier om te experimenteren met het uiten van emoties, dat wat gezien wilt worden. Het doel is het (h)erkennen van problemen en het vervolgens in gang zetten van processen van acceptatie en verandering. Het gekozen materiaal stimuleert het creatief bezig zijn als een nieuwe manier van kijken naar problemen en oplossingen. 

*Het artistieke resultaat is bij creatieve therapie niet het doel. Zij dient enkel als doeltreffend middel tot ontwikkeling en genezing. (op het einde van een sessie kiest de cliënt steeds of hij of zij het werk wel of niet mee naar huis wilt nemen).


Traject:

De duur van creatieve therapie hangt af van de individuele klacht. In het begin is het vaak aangeraden om wekelijks in contact te komen met het materiaal, daarna kan het langzaam worden afgebouwd. Het is ook mogelijk een intensief traject in te boeken waarbij je gebruik kan maken van onze stilte woonwagen of tipi-tent. Vraag gerust om meer informatie.

De prijs: voor een consult is € 70 euro

.