Open tuindagen

In een grote tuin Vol verdoken magie en twinkelende stilte valt er steeds wel iets te beleven. Vele handen zorgen dan ook samen voor net dat tikkeltje extra 'lichtwerk' en geven de plek dat magisch duwtje in de rug voorzien van nog meer sprankel en draagbaarheid!

Want een betoverende oase aan rust en schoonheid heb je echter niet op één dag.  Maar nat zoals de seizoenen beproeft ook een tuin vele lagen van geduld en creativiteit. Iets wat we graag met veel graagte opentrekken en de kans willen bieden aan derden om mee deel uit te maken aan het samen mindfull vormgeven van de tuinen.  

Voel je het kriebelen? Loopt je hart over van enthousiasme en heb je bovenal zin om je handen mee in de dragende aarde te steken? Dan zijn onze open tuindagen misschien wel iets voor jou?


Voor wie? 

Voor al wie zin en verlangen heeft naar meer verbinding met gelijkgestemden en het deugdzaam vertragend vertoevend in het groen. Jong, oud, groot of klein, op creatief-tuinieren staat geen leeftijd. 


Hoe zien onze open tuindagen er uit? 

Na een verwelkomings drankje en een korte kennismaking krijg je een woordje uitleg over de werking van onze plek en overlopen we samen de geplande tuinklusjes van de dag. Vervolgens ga je naar gelang alleen of in kleine groep zelfstandig aan de slag. 

Na het ervaren van de rustgevende eigenschappen van het tuinieren ronden we de dag met een bedankingsspreuk af en genieten we samen van een vers kommetje soep en een boterham. 

Wat? 

Als vrijwilliger help je op vrijwillige basis mee in het onderhouden van onze diverse tuinenkamers. Afhankelijk van de vooropgestelde tuintaakjesijst kunnen dit kleine of iets grote tuinklusjes zijn. Jij bepaalt zelf je eigen tempo.

Enkele voorbeeld Tuintaakjes kunnen zijn: voorzaaien, verspenen, wieden, composteren, plantstekjes maken, mulchen, plukken, oogsten, gier trekken, inmaken en opleggen van de oogst, ...). 

Wanneer?

meehelpen tijdens onze opentuindagen kan telkens op woens en donderdagen van 9u - 12 u (om 13u sluiten we de tuindeuren en gaat iedereen naar huis).


Zelf meebrengen: 

Aangepast schoeisel + kleding, tuinhandschoenen, drinkfles.


Deelname: 

Voor het treffen van de gepaste voorbereiding en opstelling van de tuintaakjes vragen we je steeds om minstens 1 dag op voorhand te laten weten met hoeveel je graag langs komt!  Dit kan via pm facebook of een mailtje naar info@dewildetijm.be 


Warme enthousiaste tuingroeten!