Hallo ik ben Kaya Camelia Aerie Jakovits (°1978)
Founder en bezieler van De Wilde Tijm & CreNatuur.

Leerkracht, ondernemer, therapeute en coach

Met mijn Estlandse -Noord Amerikaanse roots ben ik een echte Kruiden en bloemen fanaat, wildplukker, creatieve duizendpoot, schrijfster, bezieler - Als de creator van deze:
Natuur Educatieve stilte plek 'De wilde Tijm'.


'Wanneer je me niet direct kan vinden dan vind je me vast en zeker ergens tussen de bloemen en kruiden opzoek naar eetbaar moois of met mijn handen in de klei voor het maken van eigentijds natuurlijk serviesgoed waar ik met veel graagte mijn plantaardige kooksels voor jou op presenteer!
Maar ook aan mijn schrijvers- tekentafel met zicht op de tuin in de heerlijke luwte van mijn houtkachel. Hier geef ik graag vorm en nodig ik mijn mijn fantasie uit tot vrije vleugels.
Hier tover ik in alle stilte op de fluisterende tonen van de wind en het lied van de merel woorden en beelden te samen tot betoverende autobiografische verhalen! Verhalen dat ik graag met menige voorbijhanger, leerling, cursist deel ter inspiratie als voeding voor de levende ziel'.
KayaLeven vanuit inspiratie:
Vanuit een gezonde interesse voor alles wat leeft en vibreert ontwikkelde ik op erg jonge leeftijd de passie en de gave voor het communiseren met heel fijn trillingsfrequenties. Ik genoot het geluk steeds in een groene omgeving te wonen en mijn talenten zo te oefenen.

Al vrij snel werd het me duidelijk dat wanneer ik 'groot' was ik hier graag iets wou mee gaan doen. Ik studeerde aan de kunstacademie en beproefde de fijnheid van kleuren, texturen, vormen lijnen en de daarbijhorende zichtbare als onzichtbare patronen binnen de diverse lagen van artistiekwerk. Na het behalen van mijn diploma middelbare als hogeschool in het kunstonderwijs voltooide ik met veel passie en genot mijn leerarenopleiding en ging van start in 2004 aan de Hoge school als docent binnen de lerarenopleiding. Een geweldige ervaring dat mijn kennis kritisch toeste en mijn zielsdroom opende in het delen van verworven kennis en inzichten. Het was een heerlijke tijd waarbij ik zowel jonge toekomstige leraren kon inspireren en mentoren als de doorstroom van de aangebrachte leerstof kon observeren bij het jonge kind tijdens de vele stagebezoeken.

Verdieping: 
De ervaring leerde me echter dat ik stramde op een nog veel grotere honger namelijk naar de achterliggende processen voorbij de creatieve eindresultaten van het beeldend werk van zowel mijn eigen werk, dat van mijn leerlingen als in het verlengde van hun leerlingen. Zo schoolde ik mezelf bij in 2010 met een 4 jarige opleiding aan de Aertevelde Hoge school als Creatief psychotherapeute.

Vanaf 2011 vulde ik daar nog een twee jarige opleiding CVN Natuurgids, diverse cursussen mindfulness, een opleiding Natuurcoaching, een 4 jarige training consiousbreathwork, meerdere workshops rond holistic pulsing, sulpturale als functionele keramiek en tot slot craniosacraal werk aan toe.

In de praktijk: 
Met deze achtergrond en lichtvol bruisende rugzak starte ik vervolgens naast mijn job als voltijdse leerkracht praktijkvakken en kunstfilosofie in het kunst secundaironderwijs - Sint Lucas te Gent mijn eigen Creatief Antroposofische Natuurtherapeutisch praktijk met gespecialiseerd vormingsaanbod voor scholen, particulieren en bedrijven op. Hieruit vloeiden reeds tal van workshops en mooie samenwerkingen uit voort. Waar ik tot op heden van vandaag nog steeds iedere dag met volle teugen van geniet, een bijzonder verrijkende job met veel prachtige veelzijdige uitdagingen!

Adem vrij:
In 2019 op zoek naar een eigen plek samen met mijn twee kinderen om te wonen met de wens onze dromen nog meer bodem te geven kwam ik op een heel bijzondere wijze terug in het magische gebied waar ik als kind zo veel eindeloze uren had in vertoefd. Vol verbazing en gelukzaligheid vloog toen een uil geruisloos op de tonen van de wind over me heen en in haar stille vleugelslag werd de naam de Wilde Tijm geboren!

Een stilte plek waar je op onthaaste voet zonder moeten of mogen op adem mag komen.Wat zijn jongeren bijzonder wezens! 
Vol sprankel en onstuimig opschud! Een zee vol blakend kleurrijk moois met hier en daar versholen tussen tedere bladzoets een gonzende hommel. Eén ieder uniek in zijn karakter en aanpak.

Zo de liefde voor de mens en de dragende aarde zo de liefde en passie voor het begeleiden van talrijke jongeren doorheen de jaren en dit telkens met een glimlach en een voldaan hart voorbij de horizon van de schoolmuren. Want lesgeven is voor mij veel rijker dan dat!
Het zet mensen in beweging, aan het denken als in hun eigen potentiële kracht. Het is samen zoeken en onderzoeken naar wat wel en niet werkt, naar wat stroomt en stagneert, wat vervliegt en blijft hangen.
Als lesgever, inspirator sta je voortdurend aan de zijlijn van het leven van een ander. Je neemt het niet over, je wakkert en warmt aan. Het gras gaat immers niet sneller groeien door er aan te trekken. Je oefent emmers en gieters vol geduld. Handgaaft met uiterste zorg en voorzichtighed het wieden tussen de onnoemlijke weelde aan wortels, Leert dat zoiets als 'on'kruid niet bestaat!

Ziel en hart: 
De natuur is voor mij mijn grootste compaan en de groene draad doorheen mijn leven in liefde en leed en rijkt haar voelsprieten ver voorbij het gesproken woord. Zo luister ik ook graag in rust en gedragenheid met mijn hart naar de zang van jouw zielengroei en hoe ik jouw verhaal in behoefte en noden kan bijstaan.

Komt er een tijd van donkerte en schaarste, dieptes en laagtes dan ben ik daar graag met veel emphatie en professionele zorg voor het aanwakkeren van het zonnetje zodat jij terug jouw pad kan vinden.


Wat was er eerst? De bloem of het zaad?

Of ik zelf echter ooit uitgestudeerd ben? Dat lijkt me niet, zo zul je me horen glimlachen. Als levende leerkracht, gepasioneerde docent, therapeute, coach ben je nooit uitgestudeerd! Zo geniet ik nog steeds dagdagelijks vol klein verwondering en overgave van zo veel moois. De spanning van een lijn, de geur van vers gemaaid hooi, het ruisen van een rivier over kronkelende keien, de witruimtes tussen de letters en bovenal de fijne frequenties waarmee het allemaal ooit begon.Welkom bij de Wilde Tijm! Rewild your authenthic energy! In spirit - Body - mind - heart & soul

Een verkwikkende diep rustgevende educatieve ontmoetingsplek in het groen voor
Authentieke persoonsontwikkeling - Workshops - Opleidingen - Vormingen - Coaching