Hallo ik ben Kaya Camelia Aerie Jakovits (°1978)
Kunstzinnige natuurtherapeute tuinontwerper, illustrator, schrijfster, founder en bezielster van De Wilde Tijm & CreNatuur.

Met mijn Noord Amerikaanse en Estse roots stroomt de wilde natuur & Creatieviteit me van kindsbeen af door het bloed. Al op erg jonge leeftijd had ik het geluk dat mijn Estlandse grootmoeder me op spontane wijze bij de hand nam om alles over wilde kruiden van generatie op generatie te leren. Die passie, diep doorleefde bezieleing als wijsheiden en liefde voor de wilde natuur heeft me sindsdien nooit meer verlaten en is eigen aan mijn manier van werken met mijn cliënten.


De naam 'de wilde tijm' is naast vele hoge kruiden een klein bescheiden plantje doch een heel geneeskrachtig plant in het landschap.

Staat symbool voor vrij zijn! Van alle vooroordelen, mallen en molen, lichaam en geest verstillen en vast geroeste innerllijke kritische stemmen te doven, aarde geven aan je voeten, gronding aan je gedachten, zuurstof aan je longen en zon aan je schaduw.

                                                         - De Wilde Tijm - 
                                   'Adem jezelf vrij in het hier en nu'
  

De Wilde Tijm' is een unieke stilte oase voor bewustwording, fysieke en maentale zelfzorg. Waar je steeds terecht kunt voor professioneel advies, creatieve therapie, en diverse natuurlijke onthaastende activiteiten.

Als therapeut/ herboriste en breathwork facillicator help ik jou graag verder op weg in het ordenen van je gedachten en emoties, vinden van meer innerlijke balans, focus en rust. Om jou zo met liefdevolle begeleiding en aandacht je terug in je eigen verworven zijns-kracht te zetten en te ontluiken tot de wonderlijke mooie bloem die jij bent!

Met mijn handen in de aarde en mijn neus in de boeken:
Zo de liefde voor de mens en de dragende aarde zo de liefde en passie in het begeleiden van talrijke jongeren en volwssenen doorheen de jaren. Telkens met een glimlach en een voldaan hart voorbij de horizon van de schoolmuren want lesgeven was en is is voor mij nog steeds zo veel rijker dan dat! Het zet mensen in beweging, aan het denken als in hun eigen potentiële kracht. Het is samen zoeken en onderzoeken naar wat wel en niet werkt, naar wat stroomt en stagneert, wat vervliegt en blijft hangen.
Als lesgever, inspirator sta je voortdurend aan de zijlijn van het leven van een ander. Je neemt het niet over, je wakkert en warmt aan.

'Het gras gaat immers niet sneller groeien door er aan te trekken'. 

Je oefent emmers en gieters vol geduld. Handgaaft met uiterste zorg en voorzichtighed het wieden tussen de onnoemlijke weelde aan wortels,... en leert bovenal dat zoiets als 'on'kruid niet bestaat!

Ziel en hart: 

De natuur is voor mij mijn grootste compaan, de groene draad, mijn bron doorheen mijn leven in liefde en leed en rijkt mijn voelsprieten ver voorbij het gesproken woord. Zo luister ik ook graag in rust en gedragenheid met mijn hart en oog naar jouw natuur en de zang van jouw groei en bloei van jouw levensverhaal om in behoefte en noden jou met kennis en wijsheid bij te staan.

'Komt er een tijd van donkerte en schaarste, dieptes en laagtes dan ben ik er met veel emphatie en professionele zorg om jouw het zonnetje weer aan te wakkeren Zodat ook jij jouw pad kan (her)vinden'.


Wat was er eerst? De bloem of het zaad?

Of ik zelf echter ooit uitgestudeerd ben? Dat lijkt me niet, zo zul je me horen glimlachen. Als levende leerkracht, gepasioneerde docent, therapeute, coach ben je nooit uitgestudeerd! Zo geniet ik nog steeds dagdagelijks vol klein verwondering en overgave van zo veel moois. De spanning van een lijn, de geur van vers gemaaid hooi, het ruisen van een rivier over kronkelende keien, de witruimtes tussen de letters en bovenal de fijne frequenties waarmee het allemaal ooit begon.

Welkom bij de Wilde Tijm! Rewild your authenthic energy!
In spirit - Body - mind - heart & soul


Een verkwikkende diep rustgevende educatieve ontmoetingsplek in het groen voor:
Authentieke persoonsontwikkeling - Workshops - Opleidingen - Vormingen - Coaching - Time-out - stlte retraites - even op adem komen - creativiteit - balansCoaching op maat:
Komt er een tijd van donkerte en schaarste, dieptes en laagtes dan ben ik er graag voor je met veel emphatie en professionele zorg voor het aanwakkeren van het zonnetje zodat jij terug jouw pad kan (her)vinden.

- Trauma verwerking, verdriet, pijn, burn-out/ bore-out, depressie, angsten, rauw, verlies, ...

  • Individuele coaching:
  • Een coachingsgesprek duurt anderhalf uur 
  • Intake gesprek ter kennismaking: Gratis
    Praktisch:
    Samen gaan we naar de kern. We kijken naar patronen die zich in je leven manifesteren en hoe jij jouw veilige plek in het leven kan innemen om te kunnen onluiken tot wie jij in volle potentiële wezen bent. Je krijgt inzicht in wat speelt. We formuleren concrete stappen dat jou helderheid bieden en waarmee jij aan de slag kan gaan en kan inzetten als tools om jou succesvol en veerkrachtig vooruit te helpen.
Nog te moe voor jouw eerste stappen? Je hebt nood aan rust in je hoofd en herstel?
  • De Wilde Tijm biedt al sinds het begin  Burn-out trajecten aan: 
    Dit telkens op voormiddagen, van 9u30 tot 12u30. Samen gaan we op milde wijze stap voor stap naar herstel. Hierin is de natuur onze trouwe compaan. Naast het maken van ruimte om in een gezellige sfeer samen te zijn gaan we in dialoog met  praktische oefeningen om lichaam & geest in balans te brengen om zo over te gaan naar een evenwichtig leven waaruit we kracht putten om onze focus helder te krijgen. 
prijs: 250 euro (= 4 sessie aan 62,50 euro) incl. vrije deelname aan de open werkdagen, koffie of thee, werkbook, gerichte handvaten en tools. 


Stilte/ Time Out 

Je verlangt al eneige tijd om helemaal op jezelf te zijn en je even van alle drukte af te sluiten?Je hebt nood aan eenvoud, back to basics, no-nonsense, puurheid met een heldere blik zonder afleiding. Maak dan zeker gebruik van onze stilte woonwagen 'de zoete Linde'.

Tijdens je stilte-verblijf kan je helemaal op jouw eigen ritme op adem komen en kan je steeds terecht voor een warm kopje thee of koffie. Zin in wat leesvoer? We beschikken over een heel fijne 'groene bibliotheek' waar je inspirerende boeken kan ontlenen tijdens je verblijf. Steek je liever je handen uit de mouwen? Wil je graag eens creatief aan de slag? De Wilde tijm beschikt over een uitgebreid kunstzinnig atelier om je helemaal in uit te leven. Vraag gerust naar onze mogelijkheden.
Vraag gerust naar onze mogelijkheden en beschikbaarheid.

Loopbaanbegeleiding:
Heb je twijfels bij je huidige job? Je zit al enige tijd op een doodspoor, je voelt het niet meer, Je wordt gepest, Je botst aan op een burn/ bore-out, je wilt graag je carrière over een andere boeg gooien, maar je weet nog niet goed welke richting precies, je verlangt sterk naar een betere work-life balance? Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou! Samen pakken we de koe bij de horens! En maken komaf met al je zorgen en vragen voor een vitalere levensweg!

Zit je nog met een vraag? Boek je graag een afspraak?
Stuur me gerust een mailtje voor een kennismakingsgesprek. (dit is kosteloos). Tijdens dit half uur is er ruimte om elkaar beter te leren kennen en te zien of ik iets voor je kan betekenen.

'Blijf niet zitten met je zaden tot morgen, maar zaai vandaag nog wat je graag morgen wilt oogsten' Warme groet,
Kaya Jakovits

Weistraat 49,  9750 Zingem,  GSM: 0477549373 Kayajakovits@gmail.com
In samenwerking met de VDAB